University of Manchester- Studenthalls

Det kan være en utfordring og finne ut hvor en skal bo, når en flytter til et nytt sted. Når du studerer ved The University of Manchester (UOM) får du muligheten til å bo i såkalte 'student halls'. Faktisk, så er du garantert boplass ved UOM student halls dersom du er utenlandsstudent- men ikke glem å søk fordeom! Jeg bor i Fairfield Hall som ligger i City Campus: se egen post om denne hallen her

 

Du kan velge mellom tre områder å bo på:

1. City Campus

I City Campus har du valget mellom disse studenthallene:

Klikk den inn på denne siden for et utvalg av videoer av de forskjellige studenthallene i City Campus.

I firkanten ser du et lite glimt av Fairfield Hall der jeg bor (den store bygningen på midten av bildet er Lambert Hall)

 

Fordelen med å bo i city campus, er at studenthallene her er lokalisert mitt i hjertet av Manchester. Det er for eksempel kun få minutters gåturer til Picadilly Station, Primark, Arndale shopping senter. Du er også i nærheten av et yrende bra natteliv av barer og nattklubber. Mine favoritter er blant annet: Factory, 5th Avenue, Norwegian Blue, Entourage, Tiger Tiger, Sankeys, The Footage, osv. Er du en festglad person så er nok dette den rette plassen for deg og bo.

Området er en 15 minutters gåtur (2 min gratis busstur) fra Oxford Road, hvor de fleste skolebyggene er lokalisert. 

 

2. Victoria Park Campus

I Victoria Park Campus har du valget mellom disse studenthallene:Victoria Park Campus har jeg desverre ikke hørt så mye om, men på denne siden har du et utvalg av videoer av studenthallene i Victoria Park Campus. Du kan også se denne videoen om Victoria Hall:

 Området tror jeg ligger en ca 15 min gåtur fra de fleste skolebyggene som ligger på Oxford Road. 

3. Fallowfield Campus

I Fallowfield Campus har du valget mellom disse studenthallene:Fallowfield Campus er et område jeg har hørt mye bra om, det skal visstnok være et utrolig bra studentområde. Hadde jeg kunne valgt om igjen hadde jeg nok valgt og bosette meg her det første året. Ulempen er nok at det er den campusen som ligger lengst borte fra skolebyggene i Oxford Road, og jeg tror de fleste tar buss til skolen (desverre ikke gratis). 

Klikk på denne siden for et utvalg av videoer fra Fallowfield Campus.

Her er også en video laget av en student fra Woolton Hall:

For mer informasjon så vil jeg anbefale å lese denne brosjyren nøye. Tips til å starte med: bruk de siste sidene i brosjyren som viser oversikt over hva de ulike studenthallene tilbyr for å minske ned valgene. Nyttige spørsmål og stille seg selv: Hvilket campus tror jeg passer best til meg? Vil jeg ha catering inkludert? Ønsker jeg å bo med kun jenter/gutter? Vil jeg ha eget bad? 

Jeg håper virkelig dette var til hjelp for de som måtte trenge litt veiledning angående studenthaller og bo i ved The University of Manchester. Ikke nøl med å stlle spørsmål, så svarer jeg med glede! 

6 kommentarer

Ebo-Flesk <3

08.04.2012 kl.19:29

Virker litt gøy da =)

studentmanchester

08.04.2012 kl.19:53

Ebo: Det er kjempegøy! :D

Sophie

09.04.2012 kl.20:54

Tusentakk! Jeg har søkt (og kommet inn) på Manchester neste år, så bra med litt inside information ;) Haha følger nok bloggen din fremover, så kan jeg drømme meg bort frem til jeg reiser dit selv :p

studentmanchester

10.04.2012 kl.13:58

Sophie: Åh så gøy, du kommer til å elske denne byen! Skal prøve og legge ut interessante innlegg ;)

Marte

27.04.2012 kl.14:52

Hei! :-) Eg he tenkt til å søke Manchester, men sliter med å skrive motivasjonsbrevet! Syns det er så vanskelig. Har du noen tips? :-)

studentmanchester

28.04.2012 kl.20:20

Marte: Heisann, da har jeg laget et eget innlegg om tips til motivasjonsbrevet. Håper det hjelper deg!!! :D

Skriv en ny kommentar

studentmanchester

studentmanchester

24, Karmøy

Lærelysten 23 åring fra våte og vindfulle vestlandet. Er for tiden bosatt i Manchester, England. Her er jeg på mitt andre år som sosiologistudent ved Universitetet i Manchester. På denne bloggen får du hint og tips til hvordan søke deg som student til utlandet- søkeprosess, tips til hvordan skrive motivasjonsbrev, informasjon om campus ved Universitetet i Manchester, ol. Les mer her i kategori ?Om å studere og bo i England?- Skulle du lure, er det bare og spørre!

Kategorier

Arkiv

hits