Rik på erfaringer

Solen skinner her i Manchester og jeg sitter og gror på biblioteket. Marxist economies, gooosh... En av utfordringene ved å studere i england og sikkert utlandet generelt, er at skole tar store deler av fritiden. Jeg er sikker på at jeg bruker dobbelt så lang tid på å lese og forstå tekster enn det de engelske studentene gjør. Det er en utfordring å holde motivasjonen og motet oppe noen dager, og det kan være lett og grave seg ned i egen frustrasjon. Men jeg får ta konsekvensene av de valgene jeg har tatt.

Fordelen med å bo og studere i England er at jeg lærer så mye nytt hver dag! Jeg lærer nye engelske ord og uttrykk som jeg aldri hadde lært av å studere i mitt hjemland. Jeg lærer nye spanske ord for hver dag som går da jeg studerer spansk i tillegg til sosiologi. Heldigvis er en av mine gode venner her spanjol. Jeg lærer at mennesker er forskjellige, og kulturforskjellene får jeg smake på hver dag. Det er interessant å lære hvordan ulike kulturer har ulike mattradisjoner (skikkelig indisk mat er fantastisk), hvordan ulike folkeslag oppfører seg annerledes enn oss norsker, og hvordan ulike kulturer ser på forhold og kjærlighet osv. Jeg blir faktisk ganske lykkelig av tanken på hvor rik på erfaringer jeg blir ved å studere her i Manchester. Jeg kommer aldri til å angre på at jeg flyttet hit. 

Lyst til å studere i utlandet? Ikke vær redd for å hoppe ut i det. Det er slik du får noen av de beste øyeblikk i ditt liv.
2 kommentarer

Amanda Louise

02.02.2012 kl.15:33

Hei!

Eg vurdere veldig sterkt å studera i Manchester, men alle rundt meg seier at sjølve byen er sinnsykt stygg! Er den det? Korleis har klart det økonomiska? (leste ein bloggpost med panikkangst fra di sida.. :P ) Har du jobba møkje opp før du flytta eller har du "levd på lånekassen"? Er det vanskelig å komme inn? På det studiumet som eg ser på (historie) så ligg Manchester på 36 plass (eller nåke sånt) av universitet i verden, og det e jo kjempe konge!

Kossen følte du overgangen var fra norge til england? Er det sinnsykt møkje forskjell på skulen-undervisning og sånt?

studentmanchester

04.02.2012 kl.13:56

Amanda Louise: Hei da har jeg svart deg på spørsmålene dine i en ny post her på bloggen! Legg gjerne igjen kommentar om du fikk svar eller ikke på spørsmålene du stile!

Gunn Anett xx

Skriv en ny kommentar

studentmanchester

studentmanchester

24, Karmøy

Lærelysten 23 åring fra våte og vindfulle vestlandet. Er for tiden bosatt i Manchester, England. Her er jeg på mitt andre år som sosiologistudent ved Universitetet i Manchester. På denne bloggen får du hint og tips til hvordan søke deg som student til utlandet- søkeprosess, tips til hvordan skrive motivasjonsbrev, informasjon om campus ved Universitetet i Manchester, ol. Les mer her i kategori ?Om å studere og bo i England?- Skulle du lure, er det bare og spørre!

Kategorier

Arkiv

hits